Selecteer een pagina

 

 

Frequently Asked Questions

 

 

 

Wat is het verschil tussen de Synergy S en de Synergy Pro?

Wat is het verschil tussen de Synergy S en de Synergy Pro?

De Synergy S ( alle maten ) kan je connecten met maximum een bluetooth apparaat ( zoals je smartphone of tablet ) en tot een maximum of twee Synergy S speakers – Met een radius tot 30-40 meter. De Synergy Pro is ontworpen voor de personen met grote plannen: deze versie geeft je de mogelijkheid om met een bluetooth apparaat tot een ongelimiteerd nummer of Syngergy Pro’s te connecten ( inclusief de Nordic Light Pro’s!) – Met een radius tot 40-50 meter.

Worden er standaard cartridges geleverd bij de Nordic Light Pro?

Nee, de olie cartridges zijn niet inbegrepen. Je kan deze apart aanschaffen in een pakket van zes stuks. Elke cartridge heeft een brandtijd van 20 uur.

De Pairing PIN voor de Synergy en de Nordic Light Pro:

Voor de eerste versie van de Synergy en de Nordic Light Pro is de PIN: 1234. Voor de laatste versies is de PIN: 5638.

Kan ik mijn speaker connecten met mijn smarthome?

Ja, als je in bezit ben van een Google Nest/Home smart speaker of een van de Amazon Alexa Echo speakers. Hiermee kan je direct connecten met al jou Synergy stereo’s en Lite-up Plays via bluetooth.

Zijn de prijzen op de web-shop inclusief BTW?

Ja, elke product op onze website is inclusief BTW.

Wanneer wordt mijn order verwerkt?

Wij zullen starten met het verweken van de order nadat de betaling is ontvangen. Order bevestiging wordt verstuurd binnen 1-3 werkdagen.

Wat als ik geen order bevestiging heb ontvangen?

Bekijk eerst uw SPAM box, mocht de bevestiging zich hier ook niet in bevinden contact u dan ons via:

[email protected]

Kan ik een logo toevoegen op de bean bag – lounge set?

Een herkenbaar bedrijfs logo, een pakkende slogan, een set van herkenbare kleuren van het bedrijf of zelf de naam van uw beste vriend kan op de bean bag geprint worden die u heeft gekozen. Wij bieden de mogelijkheden: geborduurd, geprint op het gewenste artikel. Mocht u hier verder enige vragen of extra details over willen weten, twijfel niet en contact ons via [email protected]

Kan ik mijn order annuleren?

Als het product een standaard product is en nog niet verzonden is – Ja. Als het een speciale order is: Non-standard vorm of stof, met logos of in die vorm – Nee.

Is het mogelijk om de zitzak opnieuw te vullen?

Ja, het opnieuw vullen is een snel en duidelijk proces. Zip de rits van de binnenvoering van de bean bag los en plaats de nieuwe korrels in de zak. Het is makkelijker om de bean bag met hulp van een ander persoon te vullen. Persoon 1 houdt de rits open, persoon 2 vult de korrels bij. Zorg dat de handeling binnen verwerkt wordt, een wind of bries vrije ruimte.

Kijk deze video over hoe de vulling werkt! https://www.youtube.com/watch?v=qSnFHcy906w