Selecteer een pagina

Garantie & Reparatie

Garantie

Voor alle artikelen uit het assortiment bij DesignWebWinkel geldt de wettelijke garantie. Dit houdt in dat het artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer u een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is voorzien wij u graag zo snel mogelijk van een passende oplossing. Afhankelijk van uw artikel doen wij dit door algehele vervanging, reparatie of terugbetaling.

Naast een wettelijke garantie gelden voor bepaalde artikelen fabrieksgaranties. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt afgegeven door de leverancier of fabrikant. De fabrikant of leverancier kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. DesignWebWinkel werkt volgens de garantienormen van onze leveranciers.

Reparatie

Raakt uw product binnen de garantietermijnen defect, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Gelieve per mail inclusief foto’s van het defect. Uiteraard zullen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. In overleg met u kijken wij naar een passende oplossing.

Klachtafhandeling

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van DesignWebWinkel of over een product wat door DesignWebWinkel is geleverd? Wij horen dit graag zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken. Bij voorkeur ontvangen we uw klacht per e-mail. Wij streven ernaar om de klacht binnen 1 week op te lossen.